info@osteocare.dk | Ring til os på 2462 2083

Fem gode råd til at undgå sportsskader

Undgå sportsskader

Motion og sport er sundt og vigtigt for både dit fysiske og psykiske helbred og derfor er det også vigtigt, at du er opmærksom på at undgå sportsskader, så du kan være aktiv hele livet.

Mange har i forbindelse med udøvelse af sport, helt sikkert på et tidspunkt oplevet at være mere øm end normalt eller oplevet decideret smerte, og i det tilfælde er det vigtigt, at man tager kroppens signaler seriøst, så man undgår at ødelægge den på sigt. Heldigvis er der nogle konkrete tiltag du selv kan gøre for at undgå at komme til at døje med ømhed eller i værste fald sportsskader. Og det er en fordel for dig og din træning både her og nu og i fremtiden.

Gode råd

Husk at restituere

Glemmer eller undlader du at restituere, kan det betyde at både led og muskler bliver overbelastede, hvilket kan medføre både smerter og gener. Husk derfor at indlægge fast restitutionstid i dit træningsprogram, så du undgår ømme muskler og ineffektiv træning.

Lyt til kroppen

I praksis ser vi, at dette ofte bliver undervurderet. Det er vigtigt, at du er opmærksom på de signaler kroppen sender dig i forbindelse med træning – men også helt generelt i kroppen. Har du tiltagende ondt i ryggen eller knæet, kan det være en fordel at springe træningen over og i stedet pleje det ømme sted, eller træne lidt blidere end normalt med fokus på ikke at genere smertestedet.

Varier så vidt mulig din træning

Ved at variere din træning forebygger du også at slide kroppen ved udelukkende at have belastning på samme sted. Derudover er varieret træning også en fordel, da det dels kan være med til at skabe rum til restitution, dels faktisk kan øge dit præstationsniveau. Er du fx løber, er det en rigtig god ide at kombinere dine ugentlige løbeture med faste styrketræningspas som er medvirkende til at styrke hele kroppen, hvilket i sidste ende vil øge dit løb.

Gå stille frem

Fordi muskler vokser hurtigere end sener, oplever mange der træner for intensivt at få problemer med senebetændelse eller fibersprængning. Derfor er det vigtigt, at du træner regelmæssigt, men ikke lægger for hårdt ud, da det i sidste ende kan vise sig at være en rigtig dårlig idé og faktisk virke direkte imod hensigten.

Søg professionel hjælp hos en Fysioterapeut eller en Osteopat

Fordi mange mennesker har svært ved at vurdere konkrete smertesymptomer og derfor også omfanget af en potentiel skade, ses det desværre ofte alt for ofte, at skaden når at udvikle sig til det værre, fordi der ikke bliver taget hånd om den i tide. Det betyder derfor også for mange, at de i en lang periode må gå på kompromis med deres træning, eller i værste fald helt opgive den for en periode. Ved at opsøge en behandler i god tid, kan et længere skadesforløb forebygges, fordi den bliver håndteret og årsagen eventuelt konstateret, hvilket kan modvirke at skaden vil gentage sig. Hos OsteoCare er vi specialiserede i, at afhjælpe sportsskader og vi er interesserede i at hjælpe dig til at forstå årsag og afhjælpe dig med den konkrete problematik.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os til en uforpligtende samtale om, hvad vi kan gøre for dig enten via den online kontaktformular eller pr. telefon.

Vi glæder os til at hjælpe dig.

Kontakt

OsteoCare
Holte Midtpunkt 23, 3. sal
2840 Holte


2462 2083
info@osteocare.dk

Find vej

Klinikken ligger i Holte Midtpunkt inde I butikscenteret– med gratis 2 timers parkering lige overfor centeret. For at komme op til klinikken skal du tage elevatoren/trapperne overfor Imerco op til 3. sal – herefter skal du gå til højre og følge skiltene.

Åbningstider


Læs persondatapolitik
[buttons]