info@osteocare.dk | Ring til os på 2462 2083

Hvad er Congestion?

”Min Osteopat taler altid om Congestion? Men hvad præcis er det?
Og hvorfor har jeg ikke hørt om det før?”

Ovenstående spørgsmål får vi tit på klinikken – og vi forstår det godt.

Vi havde heller ikke hørt begrebet, før vi læste Osteopati.

Congestion (på engelsk) er en tilstand, hvor der er opstår trængsel eller overfyldning af et organ.

De fleste kender nok mere Congestion som forstoppelse af næsen, når man er snottet og forkølet.

Men congestion er en meget almindelig tilstand, der også kan berøre vores organer.
Faktisk kan alle vores organer få Congestion.

Okay prøv at forstille dig følgende scenarie:

Du dypper en svamp ned i en spand med vand og tager efterfølgende svampen op, uden at presse vandet ud. Vandet forbliver inde i svampen, hvilket gør, at svampen føles tung.

Det er en god beskrivelse af, hvad Congestion er!

Når blod og væsker forbliver i et organ forbliver organet tungt og cirkulationen bliver forstyrret. Der opstår en forstoppelsestilstand af blod og lymfevæsker men også affaldsstoffer.

Men så kunne man spørge – hvorfor bliver vores organer så Congested?

Okay – lad os prøve at forklare det ved at tage leveren som eksempel.

Vores lever bliver Congested, hvis vi spiser for meget usund mad eller drikker for meget alkohol eller ved overforbrug af medicin.

Én af leverens funktioner er, at den skal rense blodet for affaldsstoffer, men hvis vi overbelaster den, vil leveren blive opsvulmet og hævet – den bliver Congested – hvilket selvfølgelig ikke er en god ting.

Det skal siges, at leveren har MANGE funktioner (over 250 funktioner og forskere finder i dag stadig nye fund og spændende opdagelser om leveren).

Fysiologisk set er leveren et af menneskekroppens primære udskillelsesorganer – hvilket vil sige, at den sammen med vores nyrer og tarmsystem skal rense og udskille kroppens affaldsstoffer.
Hvis ikke den kan det ordentlig, vil det gå ud over vores sekundære udskillelsesorganer, som er vores lunger, hud og vores bihuler.

Pssssssst… Det er i øvrigt grunden til at folk får hudproblemer, ackne, astma problemer eller allergi problemer. Når de primære udskillesorganer lider vil de sekundære også begynde at gøre det.

Derfor er det vigtigt, at de primære udskillelsesorganer er funktionsdygtige og ikke bliver overbelastet. Sund kost, motion, udrensningskure for vores primære udskillesorganer og osteopatiske behandlinger som søger at løsne restriktioner i led og muskler, bedre blodomløbet, frigøre nervesystemet og bedre bevægeligheden mellem organerne kan afhjælpe dette.

Osteopater er uddannet til at undersøge hele kroppen og alle organer for Congestion og kan ved hjælp af effektive teknikker drænerer organerne sådan at blod cirkulationen kan foregå normalt.

Låste ryghvirvler der kan trykke på nerverne, der forbinder sig til organerne, frigøres, ved hjælp af korrektionsteknikker og mobiliseringsteknikker. Korte og spændte muskler udspændes. Bindevævet mobiliseres.

På den måde kommer vandet ud af svampen 🙂

Selvfølgelig skal der også kigges på kostvanerne, det vil det også hjælpe, hvis pulsen kommer op i løbet af ugen.

Hvis du er i tvivl, om du har Congestion, forstoppelse eller lign. så kontakt os endelig, så vi kan tjekke dig igennem.

Kontakt

OsteoCare
Holte Midtpunkt 23, 3. sal
2840 Holte


2462 2083
info@osteocare.dk

Find vej

Klinikken ligger i Holte Midtpunkt inde I butikscenteret– med gratis 2 timers parkering lige overfor centeret. For at komme op til klinikken skal du tage elevatoren/trapperne overfor Imerco op til 3. sal – herefter skal du gå til højre og følge skiltene.

Åbningstider


Læs persondatapolitik
[buttons]