info@osteocare.dk | Ring til os på 2462 2083

Osteopatisk behandling af sportsskader

Hård eller let motion kan for mange mennesker på et tidspunkt resultere i overbelastninger eller skævvridninger, hvilket kan give smerter og hold i både nakke og ryg. Hos OsteoCare – Center for Osteopati & Fysioterapi, har vi mange års erfaring med behandling af sportsskader, og vi ved hvor vigtigt det er, at sportsskaden bliver løst mest optimalt og effektfuldt – hver gang.

Ved at benytte os af en Osteopatisk behandlingsform, har vi gennem forløbet på vores klinik i Holte, fokus på hele din krop og har en gennemgående forståelse af kroppen som en sammenhængende organisme. Det betyder også, at det specifikke smertested ikke nødvendigvis er det mest optimale behandlingssted, fordi kroppens muskler, væv og knogler påvirker hinanden fra top til tå og på den måde vil vores krop altid kompensere. Vores job som Osteopater er få kroppen til at kompensere ordentligt igen.

Et case eksempel

En kvinde kommer ind med tiltagende hold i ryggen, hvilket især er eskaleret efter hendes sidste træningspas. Efter en indledende samtale, afslører kvindens sygdomshistorie, at hun tidligere har haft problemer med sit venstre knæ, hvilket hun dog ikke længere oplever at have problemer med.

Gennem undersøgelse af kvindens rygsøjle konstateres det, at højre del af ryggen er stiv, spændt og øm ved berøring, sammenlignet med venstre side. Samtidig ses en forskydelse af bækkenet mod venstre.

Her er det tydeligt, at der er en sammenhæng mellem knæ og ryg gennem ryggens kompensation for det dårlige knæ, hvilket har manifesteret sig i et skævt bækken mod venstre. Den Osteopatiske behandling tager derfor udgangspunkt i korrektion af bækkenets led og bindevæv i venstre side, hvilket også viser sig at være løsningen på de tiltagende smerter og hold i ryggen.

Havde man i kvindens tilfælde symptombehandlet i stedet for at anskue problemet ud fra en osteopatisk tilgang, var kvindens skæve bækken potentielt aldrig blevet udbedret og korrigeret, hvilket i værste fald kunne have betydet, at smerterne i ryggen ikke ville forsvinde.

Gode råd til egen forebyggelse

Den Osteopatiske behandlingsform indeholder ikke blot manuel udredning og behandling, men også anbefalinger med henblik på, at forhindre at det pågældende problem bliver tilbagevendende. I det ovenstående case eksempel betød det for eksempel for kvinden, at hun blev sendt hjem med konkrete anbefalinger om måden at sidde på både på arbejdspladsens kontorstol og i stuens sofa. Dette alt sammen for at sikre en mere balanceret holdning.

Hos OsteoCare er vi specialiserede i at afhjælpe sportsskader gennem en Osteopatisk behandlingsform og interesserede i at hjælpe dig til at forstå årsagen af den konkrete problematik, for at du i fremtiden kan undgå den.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os til en uforpligtende samtale om, hvad vi kan gøre for dig enten via den online kontaktformular eller pr. telefon. Vi glæder os til at hjælpe din krop og dit velbefindende!

Kontakt

OsteoCare
Holte Midtpunkt 23, 3. sal
2840 Holte


2462 2083
info@osteocare.dk

Find vej

Klinikken ligger i Holte Midtpunkt inde I butikscenteret– med gratis 2 timers parkering lige overfor centeret. For at komme op til klinikken skal du tage elevatoren/trapperne overfor Imerco op til 3. sal – herefter skal du gå til højre og følge skiltene.

Åbningstider


Læs persondatapolitik
[buttons]