Efterhånden bliver der forsket mere og mere i effekten af Osteopatisk behandling.
Herunder er korte konklusioner fra nogle af de studier, der allerede er blevet gennemført og publiceret.
- Lider du af migræne? Et randomiseret forsøg har vist, at blot otte osteopatibehandlinger over en periode på seks måneder kan reducere smerter forbundet med migræne.
Behandlingerne øgede derudover patienternes livskvalitet og reducerede deres medicinforbrug. Læs mere her. - Har du kroniske lændesmerter? En randomiseret, dobbeltblindet og shamkontrolleret undersøgelse viser, at 6 osteopatibehandlinger over en periode på 8 uger kan reducere kroniske lændesmerter væsentligt og desuden resulterer i et generelt bedre funktionsniveau. Læs mere her.
- Har du oplevet rygsmerter efter en fødsel? Et tysk studie konkluderer, at behandling med osteopatiske teknikker mindskede lændesmerter med op til hele 70 % hos kvinder, der havde født. Læs mere her.
Osteopati er en videnskabelig anerkendt behandlingsform, som blev opfundet i 1874 af Amerikanske Andrew Taylor Still. Med udgangspunkt i kroppen som helhed anså Andrew Still den osteopatiske tilgang, som et nødvendigt bidrag til de allerede eksisterende manuelle behandlingsmetoder, ved at fokusere på sammenhængskraft, vekselvirkning og årsag. Osteopati baserer sig således udelukkende på videnskabelige fag som neurologi, anatomi, patologi og fysiologi.
Osteopatien er i dag en faglig anvendelsesmetode og tilgang, som udøves ved hjælp af sygdomskendskab og –forståelse, manipulationsteknikker og mobilisering af led, tryk, stræk og afspænding. På grund af de mange tekniske fremgangsmåder og et behov for en indgående forståelse for kroppens led, væv og muskler tager en osteopatisk uddannelse fem år, hvilket sikrer osteopatens høje kompetenceniveau.
Baseret på sundhedsvidenskabelige fag
På grund af osteopatiens udgangspunkt i sundhedsvidenskaben, er der således også en faglig opbakning til faget, som baserer sig på en overordnet konsensus omkring kroppen som en sammenhængende organisme.
Med udgangspunkt i kroppens sammenhængskraft, sigter den osteopatiske tilgang især mod at helbrede, årsagsforklare og forebygge, hvilket gør den osteopatiske fremgangsmåde særegen. Gennem en indledende afdækning af eventuel tidligere sygdomshistorie og en grundig gennemgang af hele kroppen, forsøger osteopaten at bestemme den eller de udslagsgivende faktorer der forårsager smertepåvirkningen. Netop derfor er behandlingsstedet ofte også et andet sted end stedet for det pågældende symptom fordi væv, sener og anatomiske forhold er betingende for hele kroppens velbefindende – misforhold i denne sammenhæng kan derfor give sig til udtryk på flere forskellige måder, som ikke nødvendigvis ikke er direkte anvisende for hvor eller hvad der skal behandles og hvordan.
Ved at afsøge årsag til den konkrete smertepåvirkning, før den egentlige lindrende behandling foretages, bliver det gennem den osteopatiske tilgang muligt at afdække hvorfor og hvordan problemet opstår og afhjælpes mest optimalt og dermed også, hvordan det undgås og forebygges i fremtiden. Dette betyder også at den osteopatiske fremgangsmåde ofte involverer flere besøg pr. enkelt tilfælde – til gengæld er der i den anden ende også stor chance for, at problematikken i sidste ende helt kan afhjælpes således at den ikke bliver tilbagevendende.
Hos OsteoCare er vi specialiserede i, at afhjælpe din problematik gennem en osteopatisk behandlingsform og interesserede i at hjælpe dig til at forstå årsagen til problemet og på den måde afhjælpe konkrete problematik.
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at kontakte os til en uforpligtende samtale om, hvad vi kan gøre for dig enten via den online kontaktformular eller pr. telefon.